30 sept. 2014

Îmi pasă, mă implic!


Salutare dragi prieteni, vizitați site-ul http://www.ma-implic.ro/, care este un site creat pentru a promova implicarea tinerilor în viața comunității. În secțiunea Despre noi, aflați informații despre proiect și despre organizatiile care îl implementează. În pagina Noutăți găsiți știri și articole din România și din Republica Moldova.
La fel dacă sunteți specialist puteți accesa pagina Promovează implicarea unde aveți posibilitatea să vă prezentați activitatea și să cunoașteți noi proiecte din domeniul educației și incluziunii sociale din România și din Republica Moldova,.
Tinerii cu idei și inițiativă, interesați de voluntariat și participare civica au la dispoziție un Forum de discuții în care să-și prezinte ideile, fac schimb de opinii și informații, să dezbată pe teme de interes comun, să socializeze.


Acțiunile și proiectele de dezvoltare a abilitatilor de viață și de implicare a tinerilor în viața comunității merită să fie cunoscute. 
Arata ca sustii implicarea tinerilor. Preia badge-ul pe site-ul sau pe blogul tau, de aici 


Vă invităm vizitati site-ul, să preluati badge-ul de promovare a implicării tinerilor, să vă adaugati proiectele de cetățenie activă și voluntariat, să încurajați tinerii cu care lucrati să se înscrie și participe activ la Forumul de discuții, să participe la Concurs sau sa voteze proiectele inscrise.

Site-ul este creat în cadrul proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili, derulat de Fundația COTE și CSSCF Republica Moldova. Cod proiect: MIS ETC 2011. 

23 sept. 2014


SOLICITARE OFERTĂ SERVICII PENTRU ORGANIZARE ACTIVITĂȚII
6.4- GUSTĂRI PENTRU TINERI LA ÎNTÎLNIRILE PENTRU IMPLEMENTAREA MINIPROIECTELOR  

1.      Proiect: ÎMI PASĂ, MĂ IMPLIC! – cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili
2.      Aplicant:  Fundaţia COTE
3.      Partener (implementator în Republica Moldova) : Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie
4.      Finanţator: Uniunea Europeană - prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013
5.      Linie Buget: 6.4. GUSTĂRI PENTRU TINERI LA INTÎLNIRILE PENTRU IMPLEMENTAREA MIMIPROIECTELOR 

Pentru asigurarea transparenţei şi integrităţii procesului de achiziţie şi garantarea tratamentului egal şi nediscriminarea operatorilor economici, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie solicită oferta dumneavoastră pentru GUSTĂRI PENTRU TINERI LA ÎNTÎLNIRILE PENTRU  IMPLEMENTAREA MIMIPROIECTELOR.
 
I.CERINȚE:
1.Activitățile se vor desfășura pe parcursul perioadei 22.09.2014-21.01.2015.
2.Numărul de întîlniri este de  5 întîlniri de 5 ori a cîte 6 tineri, adică 150 de porții.
3.Meniul trebuie să fie variat și să conțină:
a)meniul zilei, desert și apa-0,5l sau
b)pizza, desert și apa-0,5l sau
c)sandwich, desert și apă-0,5l.
Meniul trebuie sa fie detaliat și prețul trebuie sa fie individual pentru fiecare categorie din meniul mai sus menționat.
4. Alimentele să fie livrate la oficiul solicitantului.
II.ALTE CERINȚE:
Prestatorul trebuie să fie autorizat conform normelor în vigoare, sa dețină toate licențele cerute de legislația în vigoare, să poată încheia contracte, să emită facturi și sa fie dispus să ofere Beneficiarului o declarație pe proprie răspundere că nu se află într-o situație frauduloasă faţă de legile statului și o copie a Certificatului de Inregistrare Fiscală.
III.ATRIBUIRE CONTRACT
Achiziţia se va atribui ofertei cele mai avantajoase din punct de vedere economic.

Oferta va fi transmisă printr-un document oficial la adresa de e-mail ngo.ssccf@gmail.com sau prin fax la nr. 022 248393 pana pe data de 26.09.2014.

Proiect: Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili.
Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Cod proiect: MIS ETC 2011.

22 sept. 2014

START implementarea mini-proiectelor

Azi dăm startul implementarii a 5 idei de mini-proiecte în Republica Moldova. Proiectele au fost alese cîștigătoare în urma concursului de mini-proiecte din cadrul proiectului „Îmi pasă mă implic - cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili”, iar proiectele care urmează să fie implementate în următoarele 4 luni în Moldova sunt : „Ne pasă de voi!”, „Un mediu curat un viitor sănătos”, „Sunt un om liber”, „Să nu-i uităm și pe bunici”, „Savelife”. 
Prima întîlnire cu tinerii pentru a stabili componența finală a echipelor a avut loc. Am împărtășit idei despre modalitatea cea mai reușită de planificarea activităților și motivatia de a face parte din echipă.
Noi le urăm succes și colegilor din România care la fel au de implementat 5 idei curajoase care cu siguranță vor contribui la schimbări în comunitatea de unde vin.









15 sept. 2014

Tineri pregătiți să devină lideri


În perioada 10-12 septembrie 2014, la Hotel Leogrand & Convention Center, strada Metropolit Varlaam 77, în Chișinău, s-a desfășurat training-ul pentru liderii de mini-proiecte, organizat de Fundația COTE (Iași, România), în parteneriat cu Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie (Chișinău, Republica Moldova).
La acest training au participat 11 tineri, 6 elevi în Iași și 5 în Chișinău, lideri ai echipelor declarate câștigătoare la Concursul de idei de mini-proiecte ce țin de implicarea în viața comunității, desfășurat în perioada 7 iul -27 aug.
Training-ul a vizat creșterea capacității tinerilor participanți de a acționa ca lideri ai echipelor de mini-proiect.
Cele 10 proiecte câștigătoare (5 din România și 5 din R. Moldova) vor intra în etapa de implementare. Pe parcursul a 4 luni, în Iași și Chișinău se vor pune în practică 10 soluții de rezolvare a unor probleme în comunitate în diferite domenii: Prevenire migrație ilegală și trafic de ființe umane, Mediu, Educație, Sănătate, Cultură și tradiții.
Pentru tinerii participanți a fost o oportunitate de a dobândi noi informații și abilități (rolul și responsabilitățile unui lider, cooperare și lucru în echipă, motivarea echipei) care să îi ajute în atingerea obiectivelor și obținerea rezultatelor propuse. Mini-proiectele câștigătoare vor fi implementate în perioada 21 sept 2014 – 20 ian 2015, de 60 de tineri din cele două țări, membri ai celor 10 echipe de proiect.
Trei zile de învățare activă și de relaționare  într-o atmosferă caldă, prietenoasă și plină de entuziasm, la sfârșitul cărora tinerii se simt pregătiți să pună în practică ideile lor de proiect. Mini-proiectele câștigătoare vor fi implementate în perioada 21 sept 2014 – 20 ian 2015.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili, derulat de Fundația COTE și CSSCF Republica Moldova. Cod proiect: MIS ETC 2011.
Proiectul, derulat în perioada 21 dec 2013 – 20 feb 2015, este finanțat de Uniunea European prin Programul Operațional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, cu suma de 135 000 euro / 576 693 lei și cofinanțat de Fundația COTE si CSSCF cu suma 15 000 euro / 66 541 lei. Îmi pasă, mă implic! vizeaza creșterea capacității tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România - Moldova de a se implica activ în viața comunității.
Pentru alte informații: persoana de contact Viorica Matas – Coordonator proiect.: tel 069236271, ngo.ssccf@gmail.com
GRANIȚE COMUNE. SOLUȚII COMUNE.
www.ro-ua-md.net

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.